In mei 2007 werd een stedenbouwkundig ontwerp opgemaakt voor het woon- en zorgcentrum Sint- Jozef.

Het woon- en zorgcentrum wenst hiermee een antwoord te bieden op de grote vraag aan bijkomende woongelegenheid voor bejaarden. Dit wordt mogelijk door de oprichting van een tweede campus aan de noordelijke zijde van de Sint-Jozefsdreef. Op deze tweede campus plant het woon- en zorgcentrum om 50 serviceflats op te richten. Daarnaast wordt het dagcentrum uitgebreid en overgebracht naar deze nieuwe campus. De campus wordt bovendien aangevuld met een dienstencentrum.

Ook voor het bestaande rusthuis op de oorspronkelijke campus zijn er plannen. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid. Bij deze uitbreiding zal het kloostergebouw vervangen worden door een volwaardige nieuwe rusthuisvleugel.

Beide nieuwe en vernieuwde campussen zullen zich in de toekomst rond een ruim centraal plein bevinden. Dit plein bevindt zich gedeeltelijk op gemeentelijke grond en gedeeltelijk op grond van het rust- en verzorgingstehuis Sint-Jozef. Het doel van deze studie is om van dit plein een meerwaarde te creƫren, niet enkel voor het rust- en verzorgingstehuis maar ook voor de ruime omgeving.