Het ontwerp voor het woonzorgcentrum Haerlebout kwam tot stand in samenwerking met Sylvie Vandenbussche-Dejonghe. Het is gelegen te Middelkerke in een vroeger duinlandschap. Het exterieur en interieur van het woonzorgcentrum verwijzen in hun materiaalgebruik naar deze vroegere omgeving. De tuin wordt aangelegd aan de hand van duingrassen van over de hele wereld. De gevelstenen zijn in wildverband gemetseld in een genuanceerde zandkleur. In het interieur worden de duinen weergegeven in de tegelvloer, het kleurgebruik van de muren en de levensgrote foto's. Het woonzorgcentrum bestaat uit drie entiteiten. De assistentiewoningen zijn een ringvormig volume in baksteen. Dankzij de ringvorm ontstaat een sterke relatie met zowel de omgevig als de bijzondere binnentuin. Alle assistentiewoningen beschikken over een zuidwestelijke oriŽntatie. De wandelgang - verwijzend naar de oude cisterciŽnzer kloosters - biedt de bewoners een serene wandeling. De woonzorgkamers zijn ondergebracht in vier korte vleugels in zwarte leien. Zij richten zich hoofdzakelijk op het toegangsplein en het park. De woonzorgkamers zijn westelijk of oostelijk georiŽnteerd. De vleugels van de woonzorgkamers en de ring van assistentiewoningen worden aan elkaar gelinkt door een transparante balk. In deze balk zijn de leefruimtes, de polyvalente zaal en de burelen ondergebracht. Het concept van het interieur is enerzijds optimistich en anderzijds gericht op herkenbaarheid. Om deze effecten te bekomen worden drie basiskleuren (licht, midden en donker) en vijf detailkleuren (nectarinegeel, vulkaanbruin, cobrarood, tulpenroze, wijnrood) met elkaar gecombineerd. Door gebruik te maken van de geveltransparantie zijn de detailkleuren zowel bepalend aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het gebouw.